Blog
10 sposobów na poprawę odporności
Z okazji jesieni oraz rozpoczynającego się sezonu na przeziębienia przedstawiam Wam naturalne sposoby na poprawę odporności. Ja niestety swój sezon na przeziębienia już rozpoczęłam i trwa od kilku dni. Dlatego dla Was (i dla siebie również) stworzyłam listę działań,...
Celiakia – objawy, diagnoza i leczenie
Coraz częściej słyszymy, że ktoś nie je glutenu, unika glutenu lub nie je pszenicy. Może się to wydawać dziwne, ponieważ na co dzień nie spotykamy takich osób lub spotkamy bardzo rzadko. Czy zastanawialiśmy się kiedyś dlaczego te osoby są na specjalnej diecie i co...
Co powinieneś wiedzieć o nietolerancji laktozy?
Istnieje wiele mitów dotyczących mleka i produktów mlecznych oraz zawartej w nich laktozy. Zapewne każdy zna kogoś, kto z jakichś względów odstawił laktozę. Jak to jest? Czy wszyscy powinniśmy jeść produkty bez laktozy? Czy mleko szkodzi tylko niektórym z nas? Czym...
SIBO – przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego
Schorzenie o ciekawym skrócie SIBO w ostatnim czasie zyskało dużą popularność. Interesują się nim lekarze oraz dietetycy, gdyż zdaje się, że jest rozpoznawane co raz częściej. Istnieją różne opinie na temat diagnozy oraz leczenia. Na czym tak naprawdę polega SIBO i z...
Artykuły napisane dla innych portali
- Przegląd produktów bezglutenowych o niskim IG z Biedronki
- Inozytol – suplement diety stosowany w insulinooporności i PCOS
- Spalacze tłuszczu a insulinooporność – jaki mają wpływ na organizm?
- Dieta bezglutenowa, a insulinooporność – jak to pogodzić?
- Czy istnieje zakwaszenie organizmu?
- Cukier w codziennej diecie
- Sposoby, które pomogą Ci poprawić poziom cholesterolu we krwi
- 10 sposobów na poprawę odporności
- Czy dieta ma wpływ na trądzik?
- Na czym polega zdrowa dieta?
- Dlaczego warto przyjmować kwasy omega 3?
- Kilka słów o alkoholu
- Otyłość najczęstsza choroba metaboliczna XXI wieku
- Czy powinniśmy suplementować witaminę D?
- Czy słodziki są zdrowsze niż cukier?
- Jak nie marnować żywności?
- Czy warto liczyć kalorie?
- Dieta w cukrzycy typu 2